Mannavita Mangosztán gyümölcslé - 500 ml
Megelőzési célból: a mangosztán gyümölcslé kiváló szuperfood, szuperital a betegségek megelőzéséhez az év bármely szakában.
Adagolás, tudnivalók : Naponta 30ml egyben, vagy tetszés szerint elosztva. Fogyasztás előtt felrázandó. Amennyiben naponta 30ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.
Tárolás : Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt. Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz.
Érdekességek a Mangosztánról
Ebben a különleges trópusi gyümölcsben jelentős mennyiségben vannak jelen polifenolok, katechinek és xantonok, amelyek különösen hatékony antioxidánsok . Gazdag poliszacharidokban, amelyek baktérium és gombaölő hatás t fejtenek ki, valamint tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is.
Indiában, Thaiföldön és Kínában a kéregből előállított készítményeket antimikrobás és parazitaellenes kezelésre használják dizentériás betegeknél, illetve a fertőzés okozta hasmenés egyéb formáinál. A növény adsztringens (szöveteket összehúzó, ezáltal gyulladásgátló és vérzéscsillapító) hatása miatt megelőzi a kiszáradást és az értékes tápanyagok kiürülését a gyomor-bélrendszerből hasmenés esetén.
A kínaiak és a thaiföldiek ugyancsak kihasználják a mangosztán antimikrobás és antiszeptikus hatását, és elfertőződött sebek, tuberkulózis, malária, húgyúti fertőzések, szifilisz, gonorrhoea, valamint ekcémás bőrelváltozások kezelésére alkalmazzák.
A Karib térségben teáját isszák fáradtság és rossz közérzet esetén. A brazilok pedig féregtelenítésre és az emésztés elősegítésére fogyasztják.
Venezuelában parazitás bőrfertőzéseket kezelnek a gyümölccsel elkészített dunsztkötéssel.
Összetevők: 100%-os mangosztán gyümölcsvelő (nem koncentrátumból készült).
Átlagos tápérték 30ml mennyiségben:
Energia: 41,8kJ/10kcal
Fehérje: 0g
Szénhidrát: 3g
- ebből cukor: 2g
Zsír: 0g
Rost: 1g
Nátrium: 0g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.