Mannavita Gránátalma Gyümölcslé - 1000 ml
A gránátalmalé széles körű hatásai az immunerősítéstől kezdve, a gyomor és az ízületek / csontok problémáin keresztül egészen a külsőleg alkalmazott bőr és sebápoláson át érzékelhetőek.
A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot (mint például antociánt és kvercetint ) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kalciumban gazdag.
A gránátalma fajtáit a gyümölcs színe alapján csoportosítják: fehér, sárgászöld, sötétpiros, feketés ibolya. A legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld. A magok húsa általában vörös.
Ezekben az esetekben ajánlott Gránátalma levet inni rendszeresen:
Magas vérnyomás
Szív és érrendszer gyengülés
A koleszterin arányok kiegyensúlyozásához
Az érfalak erősítéséhez
Daganatos betegségek
A máj regeneráló diéta alatt
A betegségek kockázatainak csökkentése érdekében
Bőr fiatalítás
Agyserkentés, Memória romlás
Ízületi gyulladás
Változókori tünetek ellen
Candida gomba
Bélfal regenerálás, Áteresztő bél szindróma
Bakteriális és gombás fertőzések
Fáradékonyság
Immungyengeség
Adagolás, tudnivalók: Naponta 2x30 ml önmagában vagy más gyümölcslevekkel együtt. Fogyasztás előtt felrázandó. Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják.
Finom az íze, így gyerekek is szívesen fogyasztják
Amennyiben naponta 2 x 30ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.
Tárolás : Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt. Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz.
Érdekességek a Gránátalmáról
A gránátalma nem véletlenül tartozik a szuper-élelmiszerek közé : Nagyon magas arányban tartalmaz olyan anyagokat, amelyek a szervezet egészséges működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek.
Nagy arányban találhatók benne polifenolok, nyomelemek, vitaminok és egyéb gyógyhatású molekulák. A gránátalma kiváló kálium és C-vitamin forrás, emellett nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat is.
A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében, illetve hatékony a kiegészítő terápia részeként, például kemoterápia és sugárkezelések alatt. A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását egereken.
Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen . Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.
A gránátalma az ellagsav (ellagénsav) legjobb természetes forrása, mely egy olyan fenol típusú komponenes , ami antikarcinogén és antimutagén sajátossággal rendelkezik, gátolja a daganatos sejtek osztódását.
A gránátalmában az ellagsav a glükózhoz kötődik. A daganatos sejtek körülbelül 15-ször annyi glükózt fogyasztanak el, mint más sejtek, így sokkal nagyobb adag ellagsavhoz "jutnak" ezáltal.
Mivel a gránátalma ösztrogénhez hasonló hatású, hormonszerű anyagot, ösztront tartalmaz, előnyösen alkalmazható a klimaxos panaszok csökkentésére, így depresszió és csontritkulás ellen is.
Összetevők: 100%-os Gránátalma Direktlé (nem koncentrátumból készült). Nem tartalmaz: tartósítószer, hozzáadott cukor.
Átlagos tápérték 40ml gyümölcslében:
Energia: 114kJ/27kcal
Szénhidrát: 6,6g
- ebből cukrok: 5,7g
Fehérje: <0,1g
Zsír: <0,1g
Nátrium: <0,01g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változhatnak.