Mannavita Fekete Áfonya Lé - 500 ml
A fekete áfonya levele fertőtleníti a húgyutakat, termése pedig eredményesen alkalmazható különböző vastagbél-problémák kezelésé ben is. Leveleinek vércukorszint-csökkentő hatását régóta feltételezik, a népgyógyászat fekete inzulinként említi, ez azonban egyelőre minden kutatói törekvés ellenére sem tekinthető bizonyítottnak.
A fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ez a parányi gyümölcs - megfelelő mennyiségben fogyasztva - az egyik legkiválóbb öregedést lassító étel.
Adagolás, tudnivalók: Naponta 30ml önmagában vagy más italokkal elkeverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Felbontás után hűtve tárolandó, mivel tartósítószert nem tartalmaz.
Tárolás : Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt.
Az alábbi esetekben ajánlott az áfonyalevet a terápia részévé tenni:
- Látásromlás , Szemproblémák
- Visszerek, Hajszálér gondok
- Memória romlás
- Szív és érrendszeri funkciók gyengülése
- Húgyuti problémák - Ilyenkor ajánlott együtt fogyasztani a Tőzegáfonya lével
- Mellékvese alulműködés
- Áteresztő bél szindróma
- Bőrbetegségek
- Rossz vérkeringés
- Cukorbetegség
- Magas vérnyomás
A fekete áfonya jótékony hatásai
A fekete áfonya kékes-piros színt adják az antociánok, proantociánok, leukoantociánok, flavonolok és származékaik. A frissen szedett fekete áfonya 100 grammja mintegy 400 mg antocián-származékot tartalmaz. Az antociánok serkentik a kollagénszintézist, ami a kötőszövetek és bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlenek. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést.
Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását , s mint ilyen, a szemfenék érhálózatát épen tartva közvetetten és közvetlenül is segít az ideghártya regenerálódásában.
Az áfonyabogyó tartalmaz katekineket, növényi rostokat adó pektint, gyümöcssavakat és cukrokat. Vitaminjai közül az A-, B1- C- és D-vitaminok, pantoténsav és nikotinamid vannak bőségesen. Összehúzó hatású cseranyagai miatt a szárított áfonya segít elmulasztani a hasmenést - különösen jótékony hatással bírnak a kisgyermekek hasmenésekor -, fogínygyulladást, szájnyálkahártya- és torokgyulladásokat . Frissen viszont a bogyók inkább hashajtó hatásúak.
A népi gyógyászat cukorbetegség elleni szerként is számon tartja. Lassítja a szervezet öregedését , fogyasztása ajánlott öregedésével járó Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulásának megelőzésére és kezelésére. Kísérletek is bizonyítják, hogy az áfonyafogyasztás segít megőrizni a testi és szellemi frissességet és jó emlékezőképességet .
Összetevők: 100%-os Fekete áfonya direktlé (nem koncentrátumból készült).
Átlagos tápérték 30ml mennyiségben:
Energia: 45kJ/11kcal
Szénhidrát: 3,4g
Fehérje: 0,06g
Zsír: 0,03g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.